Jongleerworkshop

Om uw organisatie goed aan te sturen heeft u de juiste personen om u heen verzameld. Samen met het management houdt u, week in week uit, alle ballen in de lucht om tot de gewenste resultaten te komen. Binnen de organisatie is het management verantwoordelijk voor het team en de uiteenlopende taken. Een grote verantwoordelijkheid die focus, tijd en energie vergt van iedere individu.

Voor iedere organisatie is het van essentieel belang dat het management de controle houdt. Controle over bedrijfsprocessen, teamtaken, individuele taken, klantcontact, personeelsbeleid en ga zo maar door. Het is nogal een uitdaging!

Hoe kunt u zeker stellen dat de organisatie optimaal blijft functioneren?

Wij zijn ervan overtuigd dat een jongleerworkshop bijdraagt aan de effectiviteit en optimaal functioneren van alle betrokkenen

. Iedere persoon heeft binnen uw organisatie een eigen taak met de daarbij horende verantwoordelijkheden. Tijdens een jongleerworkshop leren we iedere deelnemer hoe ze de ballen in de lucht kunnen houden; hoe ze optimaal functioneren en presteren en toch balans houden.

Waarom jongleren helpt om een verschil te maken

Wellicht vraagt u zich af hoe een jongleerworkshop kan bijdragen aan het succes van uw organisatie. Het leuke aan jongleren is dat het een geweldige metafoor is voor verschillende belangrijke onderdelen binnen het bedrijfsleven. Hoe ga je om met verandering? Op welk moment moet je de controle even loslaten om vervolgens tot het gewenste resultaat te komen? Hoe stimuleer je collega’s waarmee je samenwerkt?

Zo worden deelnemers bewust gemaakt van het belang van “leren loslaten” en hoe ze “alle ballen in de lucht” kunnen houden. Het resultaat? Een organisatie die goed op elkaar is ingespeeld en oplossingsgericht gaat denken en handelen. Omdat het een actieve workshop is waar wordt gelachen, geleerd en gehandeld. Hierdoor leer je collega’s van een andere kant kennen en ontdek je de kracht van aanmoedigen en stimuleren om verder te komen. Samen bereik je de gestelde doelen!

Deelnemers zullen ontdekken dat het bij jongleren draait om het moment van loslaten en niet van vasthouden. Loslaten is vaak moeilijk omdat het gevoel ontstaat dat de controle zoek is. Maar… om de controle even los te laten kom je wel tot het gewenste resultaat. Dat is met jongleren zo, maar ook met alledaagse taken en verantwoordelijkheden.

Tijdens de workshop

Hoe hou je alle ballen in de lucht als er zoveel op je afkomt? Humor en interactie is de basis van deze workshop. De gewenste inhoud wordt gekoppeld aan het jongleren.

Om de workshop perfect aan te laten sluiten bij de wensen van de organisatie hebben we van tevoren telefonisch contact. Tijdens de workshop komen alle onderwerpen aan bod.

Nadat er een korte introductie is gehouden over hoe jongleren werkt gaan de deelnemers aan de slag. We starten met één bal in de lucht houden. Hoe hou je straks meerdere ballen onder controle? Stapje voor stapje, op het ritme van muziek leren de deelnemers jongleren. Ondertussen moeten ze elkaar aanmoedigen en op het tempo van de muziek moeten ze steeds sneller de ballen in de lucht houden. Een hilarische uitdaging waarbij veel gelachen wordt.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat jongleren de aanwezigheid van “witte stof” in je brein vergroot. Witte stof vergroot het leervermogen. Jongleren maakt je slimmer. Het stimuleert de hersenen en zorgt voor een betere motoriek. Daarnaast versterkt het je zelfvertrouwen omdat je ontdekt dat je iets kan wat je niet direct had verwacht. Een fijne bijkomstigheid is dat jongleren ook nog eens stres verlagend werkt.

Bent u op zoek naar een leuke, snelle en stimulerende activiteit die ook nog eens leerzaam is en de teamspirit verhoogd? Dan is een jongleerworkshop uitermate geschikt voor uw organisatie.

Mogelijke onderwerpen bij een jongleerworkshop

Tijdens deze workshop kunt u onderstaande inhoud koppelen aan de activiteit:

  • Leren loslaten
  • Omgaan met verandering
  • Alle ballen in de lucht houden
  • Humor en interactie
  • Leren jongleren (iedere deelnemer kan jongleren aan het einde van de workshop)
  • Teambuilding
  • Patronen doorbreken

Wil je meer weten over Jongleerworkshop?

Vrijblijvend contact opnemen
030-2072042
info@kwib.nl